vendredi 29 avril 2016

ZABRANJENA NASLOVNICA Pokuša li netko na britanskoj TV pokazati novi broj Charlie Hebdoa, dogodit će se ovo

Suradnica satiričnog tjednika Charlie Hebdo Caroline Fourest gostovala je na Sky Newsu gdje se obrušila na britanske medije optužujući ih za izdaju novinarske struke jer su se odlučili ne prikazivati naslovnicu novog broja koju smatraju uvredljivom za muslimane.

Unatoč tome, Fourest je probala pokazati naslovnicu u emisiji uživo, na što je prvo reagirao snimatelj, pomičući kameru tako da naslovnica ne uđe u kadar. Zatim je reagirala režija, koja je sliku prebacila u studio, a voditeljica je odmah prekinula intervju, zahvalila se Caroline na gostovanju, a gledateljima je pojasnila da je odluka uredništva Sky Newsa da naslovnicu neće prikazivati u svom programu. Dodatno je uputila i ispriku gledateljima koje je dio naslovnice koji je ipak uspio upasti u kadar možda uvrijedio.
- Jako sam tužna zbog toga. Novinari u Velikoj Britaniji su izdali struku. Smatraju kako ljudi ne mogu sami odlučiti je li karikatura uvredljiva ili nije te je ne prikazuju - rekla je tijekom emisije Caroline Fourest.
- Potpuno je suludo što se u Velikoj Britaniji ne može prikazati ova karikatura - nastavila je Fourest dižući časopis u zrak na što su reagirali snimatelji.
- Sky News je odlučio ne prikazivati tu naslovnicu pa bismo voljeli da to niste napravili. Ispričavam se svim gledateljima koji su zbog toga povrijeđeni - poručila je voditeljica Dharshini David.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire